Over mij

Welkom! Ik ben Wouter Verbeek. Ik ben econometrist en regeltechnisch ingenieur.

Momenteel ben ik als consultant Operational Excellence werkzaam bij Berenschot. Concreet betekent dat dat ik bedrijven in de industrie help met het verbeteren van hun primaire processen (meestal productie- of onderhoudsprocessen). In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met politiek, fotograferen, de 135 jaar oude vissersboot ‘Trui’ en mijn huidige studie Rechten.

Dat is beknopt samengevat wie ik ben en wat ik doe. Iets uitgebreidere informatie vind je hieronder.

Berenschot

Sinds februari 2016 ben ik werkzaam bij Berenschot bij de afdeling Operations. Ik help bedrijven hun processen te verbeteren en zich toekomstklaar te maken. Het verbinden van mensen met de techniek is wat mij drijft. Ik werk altijd aan de hand van een gedegen (kwantitatieve) analyse, waarbij ik economische, technische én sociale aspecten meeneem. Wat begint met een gedegen analyse, eindigt met permanente impact op de vloer. Mijn focus ligt op procesverbetering bij industriële partijen en op de ontwikkeling en implementatie van predictive maintenance en blockchaintechnologie in het bijzonder.

Ik heb ervaring met planningsvraagstukken en capaciteitsmanagement, fabrieksinrichtingen, doorlooptijdverkorting, supply chain management, predictive maintenance, business cases en doorrekeningen, SW-bedrijven en energievraagstukken.

D66 en Route 66

Vanaf jongs af aan had ik al interesse in de politiek. Na mijn tijd bij de VSSD besloot ik ook lid te worden van D66 om ook op landelijk gebied het onderwijs te kunnen verbeteren. Daarom ben ik inmiddels al een aantal jaar lid van de werkgroep Hoger Onderwijs & Wetenschap van D66. In 2017 en 2018 ben ik deelnemer aan het talentontwikkelingsprogramma Route 66 van D66 geweest.

Fotograferen

Ik fotografeer graag. Dat is de ideale manier om technische inzicht met creativiteit te combineren. Ik maak gebruik van een Nikon D5200 camera en heb sinds kort een mooi f/1.8 porttretlens. Ik vind het mooi om foto’s van mensen te maken: dat doe ik ook regelmatig als huisfotograaf van Route 66. Daarnaast vind ik het maken van nachtfoto’s ook leuk om nachtfoto’s te maken. Een aantal van mijn foto’s is op Flickr te bewonderen.

Trui

In mijn vrije tijd zeil ik graag met de BU 130 ‘Trui’. De botter Trui is een vissersschip uit 1875. Het is de oudste nog varende botter die vanaf de bouw doorlopend heeft gevaren. De Trui wordt nu alweer meer dan 30 jaar onderhouden door studenten en beheerd door de Stichting tot behoud van de BU130. Daarvan ben ik van mei 2011 t/m april 2013 penningmeester geweest. Monteel ben ik voorzitter bij de Vereniging Vrienden van Trui.

Studie Rechten

Sinds september 2019 ben ik begonnen met de Bachelor Rechtsgeleerdheid in deeltijd. Dat betekent dat ik iedere vrijdag op de Erasmus Universiteit ben om te studeren en colleges te maken. Ik volg deze studie vooral omdat het me interesseert. Daarnaast hoop ik de kennis die ik bij deze studie opdoe ook te kunnen gebruiken om meer te betekenen op het terrein van de juridische en ethische implicaties van complexe modellen. Een vakgebied dat zich razendsnel ontwikkelt en steeds belangrijker wordt.

Eerdere studies

In 2008 ben ik na mijn gymnasiumopleiding begonnen met de studie Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. In augustus 2011 kon ik mijn bachelor ‘cum laude’ afronden. In het collegejaar 2011/2012 heb ik niet gestudeerd en ben ik fulltime bezig geweest met het behartigen van de belangen Delftse studenten namens de VSSD.

In september 2012 begon ik aan mijn master Systems and Control aan de TU Delft. In het academisch jaar 2013/2014 heb ik mij geconcentreerd op mijn master Econometrics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van maart t/m augustus 2014 heb ik bij het Centraal Planbureau (CPB) afgestudeerd op het gebied van loonrigiditeit. Mijn afstudeerverslag is hier te vinden. Bij het CPB heb ik ook gewerkt aan een onderzoek naar mismatch op de Nederlandse arbeidsmarkt. Die publicatie staat hier en zal binnenkort verschijnen in de Economist (het nummer is nog onbekend, maar het artikel is al wel hier te vinden). Voor Systems en Control ben ik op 28 september 2015 afgestudeerd op ‘condition monitoring for track circuits’. Doel van deze afstudeeropdracht was om met behulp van on-line data te voorspellen wanneer spoorstroomlopen stuk gaan.

Studentenbelangen

Van september 2011 tot en met augustus 2012 ben ik vicevoorzitter en penningmeester van de Vereniging voor Studie- & Studentenbelangen te Delft (VSSD) geweest. De VSSD is de Delftse Studentenvakbond. Ik was binnen het bestuur verantwoordelijk voor de financiën, het personeelsbeleid en de beleidsterreinen onderwijs en huisvesting. In het collegejaar 2012/2013 ben ik secretaris geweest van de Facultaire Studentenraad van de faculteit 3mE. Ik heb mij toen onder andere bezig gehouden met de invoer van een nieuw curriculum per september 2013. Van 2013 t/m 2015 heb ik plaatsgenomen in de redactieraad van de TU Delta. Als redactieraadslid controleerde ik namens het College van Bestuur van de TU Delft de redactie van de TU Delta en gaf ik input over de koers van het blad.